Måltider

smoothieI Espira Kniveåsen har vi fullkost. Det vil si at det serveres frokost mellom 07.30 – 08.30 (1.etg), og 08.00 – 09.00( 2. etg). Lunsj er mellom 11.00 – 13.00 og ettermiddagsmåltid hver dag.

Lillebjørn og Karlsvogna spiser på kjøkkenet nede, og Polarstjernen, Sirius og Storebjørn på verdensrommet oppe. For de i 2.etg. har vi valgt å organisere måltidene i en felles buffét, slik at barna selv kan forsyne seg og smake på ulike matretter. Vi har en buffétvert som veileder og sørger for god hygiene under matserveringen, i tillegg til en voksen på hvert bord.

Vi tilbyr varm mat fire dager i uken, og har smøremåltid de resterende dagene. Vi gir barna et variert og næringsrikt kosthold, med to ulike varme måltider å smake på til lunsj, ofte bestående av kjøtt og fisk. Vi ønsker å lære barna til å smake på all mat, men vi skal ikke tvinge noen til å spise noe de ikke liker. Men erfaring viser at barn ofte tør smake i barnehagen, der de opplever at andre barn gjør det samme.

Lillebjørn og Karlsvogna har felles måltider på kjøkkenområdet fordelt i to grupper. De yngste spiser først, siden de ofte har behov for å legge seg tidlig. Etter første bordsetting blir det gjort klart for de eldste barna. Fokus ved måltidet er gode dialoger, at barna skal få prøve å spise/mestre selv, samt få mulighet til å smake på ulike matretter. All mat er lagd fra bunnen av med ferske råvarer av vår kokk Jolanta Cylwa. Det blir tatt hensyn til allergikere som får mat som er tilpasset.

 

Personvern og cookies